Uitreiking DIVA-labels door lokale afdelingen


UITREIKING DIVA LABEL  

Doelbewust Investeren in Vrouwelijke Arbeidskrachten

Ook met jouw afdeling een DIVA-label uitreiken? Inspiratie of een draaiboek nodig? Contacteer het nationaal secretariaat via vrouw@cdenv.be en we helpen je verder!

 

UITREIKING DIVA-LABEL  AAN PLEEGZORG LIMBURG, AKSI THUIS, STHEP DIENSTENCHEQUES & AMERIKA CLEAN

20 mei 2017 

Afgelopen weekend reikte V&M provincie Limburg olv. provinciale voorzitsters Liesbeth Maris & Heidi Wuestenbergs maar liefst 4 DIVA labels uit! Proficiat aan Pleegzorg LimburgAKSI THUISSthep Dienstencheques en Amerika Clean!

 

 

UITREIKING DIVA-LABEL AAN VZW MONNIKENHEIDE & PULDERBOS

31 mei 2017

Vrouw & Maatschappij heeft het Diva-label uitgereikt aan Monnikenheide in Zoersel en het Revalidatiecentrum in Pulderbos. Een erkenning omdat ze vrouwelijke 50-plussers werkbaar werk geven.

De twee - toevallig mannelijke - directeurs van de bekroonde zorginstellingen uit respectievelijk Zoersel en Pulderbos, Johan Vermeeren en Steven hazenbosch, namen de prijs in ontvangst in het gemeentehuis van Zandhoven. “Diva staat voor Doelbewust Investeren in Vrouwelijke Arbeidskrachten”, legt Myriam Goetstouwers, regiovoorzitster van Vrouw & Maatschappij - de vrouwenbeweging van CD&V - uit. “Iedereen moet langer werken, ook de vrouwen. Maar zij hebben een ander profiel dan mannen. Vrouwelijke 50-plussers krijgen soms de gedeeltelijke zorg van de kleinkinderen op zich. Veel vrouwen ouder dan vijftig worden ook geconfronteerd met hulpbehoevende ouders of schoonouders. Een specifiek eindeloopbaanbeleid voor vrouwen is daarbij nodig.”

Volgens Vrouw & Maatschappij voldoen het Revalidatiecentrum en Monnikenheide aan wat je een leeftijdsvriendelijke werkplaats voor vrouwen zou kunnen noemen. “Het zijn twee zorginstellingen die veel investeren in opleiding en ontplooiingsmaatregelen, zodat er Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) merkte op dat het belangrijk is dat de werkgever ook tijdens periodes van afwezigheid zijn personeel blijft verwittigen als er bijscholingen of opleidingen zijn. Vaak moeten vrouwen noodgedwongen een stap terug zetten als ze even tijdskrediet hebben opgenomen. Vrouwen verdienen ook nog altijd minder dan mannen, precies omdat ze er soms uit liggen voor bepaalde periodes.


UITREIKING DIVA-LABEL AAN VZW MONNIKENHEIDE

23 oktober 2016

Op 23 oktober 2016 reikte V&M Hoogstraten een DIVA-label uit aan vzw Monnikenheide. Monnikenheide zet zich in voor warme en professionele dienstverlening aan personen met een verstandelijke handicap en hun gezin. De reden waarom ze zich de trotste eigenaar mogen noemen van een DIVA-label, is omdat ze deze dienstverlening aanbieden met respect en aandacht voor hun vrouwelijke werknemers. Ongeveer 85% van hun personeel is immers vrouw, maar nog eens 25% van hen ouder is dan 50 jaar.

Monnikenheide zet sterk in op aangepast werk en heeft via de logistieke diensten bijkomende investeringen gedaan voor een aantal hulpmiddelen die de taken van het personeel vergemakkelijken. Bij de uitvoering van een aantal zorgtaken wordt er ook beroep gedaan op ondersteuning door verplegend personeel. Zo is het werk fysiek minder belastend. Ook hebben ze extra cursussen ergonomie aangeboden en zetten ze hier verder op in door onder andere meer op hoogte te werken en kritisch naar de werkvloer te blijven kijken. Voor oudere werknemers die het moeilijk hebben om fysiek of emotioneel hun taken uit te voeren, wordt er samen gezocht naar aangepast werk. Zo vinden ze nieuwe taken die voor iedereen van toegevoegde waarde zijn.