Bewegingsaanbod


ONDERSTEUNINGSAANBOD V&M

VERKIEZINGEN 2018

Lokaal campagne voeren met V&M, het kan en het moet! De lokale politiek is immers nog steeds gebaat bij een genderklemtoon. Lokale acties zetten ook jullie vrouwelijke kandidaten in de kijker.

WAT KAN U VERWACHTEN?

(vanaf februari 2018)

 

1) Een campagne-inspiratiehandboek met een resem V&M-beleidsvoorstellen en concrete uitbreekacties die u met de V&M-afdeling of kandidaten kan organiseren. Actiemateriaal en gadgets zullen ter beschikking worden gesteld.

2) In het teken van de “Stem Vrouw-campagne” bieden we lay-out-tools aan om een gepersonaliseerde campagne te voeren en vrouwelijke flair en aanpak extra in de verf te zetten.

3) Een nieuwe editie “Wegwijs in de politiek”, voor vrouwen die hun eerste stappen in de politiek zetten met concrete informatie rond de werking van de politiek.

4) De voorstelling van de V&M-campagne zal plaatsvinden op de kandidatendagen van CD&V. V&M maakt een onderdeel uit van het programma. In elke provincie wordt er één
kandidatendag georganiseerd (vanaf maart 2018, houd uw mailbox in de gaten).


5) De officiële aftrap van onze V&M-verkiezingscampagne wordt gegeven tijdens een V&M-inspiratiemoment op 8 maart 2018 (Cravattendag) met een internationale topgast op de agenda. Begeestering, netwerking & goesting staan synoniem voor deze dag (voor V&M-afdelingen en politica’s).

Wist je dat?

Op 9 december organiseert CD&V de Mosterd inspiratiedag te Gent. Via getuigenissen en inspiratiesessies denken we na over hoe we samen, als man of vrouw, onze buurt, gemeente of stad future proof kunnen maken. Het volledige programma kan je hier terugvinden.  Graag richten we bovendien de schijnwerpers op het mosterdplatform van CD&V waar je het V&M ondersteuningsaanbod kan terugvinden, alsook op onze websiteGraag richten we bovendien de schijnwerpers op het mosterdplatform van CD&V waar je het V&M ondersteuningsaanbod kan terugvinden, alsook op onze website

 

COACHING VOOR POLITICA'S

 

1. Vorming Personal Branding: hoe zet ik mezelf in de markt als politica?
Hoe maak ik mezelf zichtbaar naar de lokale verkiezingen toe? Hoe bouw ik als vrouw sterke relaties met mijn potentiële kiezers? Hoe zorg ik dat ik opval als een soort van merknaam?
(Limburg: 8 oktober 2017, Oost-Vlaanderen: 16 oktober 2017, Antwerpen 18 oktober 2017)

2. Vorming 360° communicatie en sociale media
Hoe stem ik verschillende communicatiekanalen op elkaar af en zorg ik voor impactvolle communicatie, vooral op sociale media? (In samenwerking met team lokaal - CD&V)

3. Buddy-netwerk
Wil je als onervaren politica graag in contact komen met ervaren politica’s om te reflecteren over campagne voeren, of heb je specifieke vragen naar de verkiezingen toe? Graag brengen wij jullie in contact met elkaar.

4. Lijstvorming
Hoe bekom je die plaats op de lijst die je verdient? Stel al je vragen over lijstvorming aan onze begeleiders en politica’s van dienst!

Wil u graag intekenen op het bovenstaande aanbod? Stuur een mailtje naar apaelstermans@cdenv.be of 02/238 38 55 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.