Engageer je!

Zin om mee te denken over genderthema’s of liever om actie voeren? Heb je veel of weinig tijd? Zin om een project mee richting te geven of enkel sporadisch de handen uit de mouwen te steken? Nood om je netwerk uit te bouwen of jezelf meer politieke skills bij te brengen? Bij Vrouw & Maatschappij – CD&V politica kan het allemaal. Een engagement bij V&M betekent een engagement volgens jouw noden. Iedereen kan deel uitmaken van onze beweging op eigen tempo en volgens eigen interesse en ambities. 

7 goede redenen om je aan te sluiten bij V&M

1. Sluit je aan bij V&M en engageer je om een gendergelijke maatschappij in te richten. 

V&M is een politieke vrouwenorganisatie, hierbij onderscheiden we ons van andere vrouwenbewegingen. Hier schuilt onze kracht en eigenheid in. Wil jij mee druk uitoefenen op het beleid? Wil je mee standpunten op de politieke agenda te zetten? Geef je graag je mening over de positie van vrouwen in de samenleving?  Wil je mee nadenken over de inhoudelijke koers die V&M vaart? Wij bieden je een forum.  

2. Sluit je aan bij V&M en neem deel aan politieke acties en campagnes.

Jaarlijks werkt V&M heel wat acties uit die inspelen op de actualiteit. Graag eens een actie bijwonen of mee ondersteunen? Contacteer de lokale V&M-voorzitster uit jouw gemeente. 

3. Sluit je aan bij V&M en maak van nabij kennis met het reilen en zeilen van de politiek.

Politiek heeft nog steeds heel wat meer aantrek bij mannen dan bij vrouwen. V&M wil vrouwen niet aan de zijlijn laten staan, maar wil hen kennis laten maken met politiek en hen zin geven hieraan deel te nemen. Daarom biedt V&M jaarlijks een unieke stage aan voor vrouwen met Vlaamse en/of multiculturele roots die interesse hebben in de politiek. We bieden een unieke inside-look aan en een netwerk van toppolitici. Ben je achteraf gebeten door de politieke microbe? V&M biedt je een traject om betrokken te blijven bij te politiek. Je kan bij ons de nodige vaardigheden opbouwen voor een (eventueel) politiek mandaat. 

4. Sluit je aan bij V&M en doe aan talentontwikkeling.

V&M organiseert allerlei praktische vormingsactiviteiten voor leden, mandatarissen en sympathisanten. Omgaan met pers, spreken voor een groep, vrijwilligers rekruteren en motiveren, reputatiemanagement, interculturalisering van lokale afdelingen, timemanagement … Bij V&M zetten we 100% in op de ontwikkeling van jouw potentieel. 

5. Sluit je aan bij V&M en blijf geïnformeerd.

Dankzij V&M blijf je op de hoogte en ontvang je al de informatie over thema’s die je als vrouw specifiek aanbelangen via onze website en sociale media, (pers)berichten, rapporten, studiedagen, debatavonden ... 

6. Sluit je aan bij V&M en breid je netwerk uit.

Wij werken actief aan de uitbouw van een eigen vrouwennetwerk. Samen staan we sterk. De groep kan jou helpen als je een politieke actie op touw wil zetten. Jij kan de groep helpen door jouw steun te geven aan de acties van anderen. Vooral nieuwe gemeenteraadsleden en jonge vrouwen vinden steun en goede raad binnen ons netwerk. V&M biedt aan jonge vrouwen ook de mogelijkheid om zich specifiek bij het “jonge vrouwennetwerk” aan te sluiten.  

7. Sluit je aan bij V&M en wordt steunend lid van onze vrouwenbeweging.

Heb je geen tijd om te vergaderen of een militante activiteit te organiseren, maar ga je wel akkoord met onze ideeën en wil je ons een duwtje in de rug geven? Dan kan je ook steunend lid worden van onze beweging. Lid worden van de geleding Vrouw& Maatschappij – CD&V politica kan voor slechts 2,50 euro extra, bovenop het CD&V-lidmaatschap. Meer info over het lidmaatschap vind je hier

Lid worden?
Contacteer ons nationaal secretariaat via vrouw@cdenv.be of de lokale voorzitster in jouw gemeente.