Cravattendag 2021

Op 5 maart 2021 voert Vrouw & Maatschappij – CD&V politica actie rond
het genderevenwicht in de zorgsector. 

 

Op 8 maart viert de wereld Internationale Vrouwendag. Op die dag maken we de balans inzake gendergelijkheid op. Vrouw & Maatschappij – CD&V politica (V&M) organiseert daarom altijd rond die dag haar ‘Cravattendag’, in het teken van pariteit. Dit jaar vindt die plaats op vrijdag 5 maart.

Dit jaar kijken we naar een sector die in deze gezondheidscrisis een cruciale rol vervult en waar vrouwen aan de basis oververtegenwoordigd zijn: de zorgsector.

In die sector zijn talentvolle, gedreven vrouwen aan de slag en zij hebben dringend extra helpende handen nodig. Als je weet dat amper 17% van de verpleegkundigen en nauwelijks 7% van de zorgkundigen  mannen zijn, dan is de oplossing duidelijk: hoog tijd dat de mannen bijspringen!

 

Hoe komt het toch dat zo weinig mannen kiezen voor de zorg? En wat hebben mannelijke verpleeg- en zorgkundigen er zelf over te zeggen? Bekijk het hier:

 

 

V&M waardeert de gedreven inbreng van het vrouwelijke zorgpersoneel en wil ook het mannelijke talent aanboren om zo meer pariteit in de zorgsector te krijgen en het personeelstekort te doen dalen. Lees hier onze beleidsvoorstellen. 

 

De straat opgaan voor dit goede doel is nog altijd moeilijk in coronatijden. Daarom laten we vooral digitaal van ons horen met de hashtag #dezorgisnietvoorwatjes. Doe je mee? Hier vind je de beelden om op je sociale media te delen:

 

Daarnaast gaan onze lokale V&M-voorzitters de baan op om mannelijke verpleeg- en zorgkundigen in de bloemetjes te zetten. Bekijk hier alle lokale acties. 

 

Wil je zelf iemand in de bloemetjes zetten?

Verstuur dan hier een gepersonaliseerde e-card! 

 

Lees ons volledig persbericht hier 

Bekijk hier de geschiedenis van de Cravattendag. 


Persoverzicht 

Nationaal

De Standaard 05/03

Knack 15/03

Het Nieuwsblad 16/03

Lokale acties 

Gazet van Antwerpen 15/03

Het Laatste Nieuws Leuven 08/03

Het Laatste Nieuws Opwijk 08/03

Het Laatste Nieuws Sint-Truiden 05/03

Het Laatste Nieuws Tielt 17/03

Het Laatste Nieuws Turnhout-Merksplas-Hoogstraten 12/03

Het Laatste Nieuws Zoersel 05/03

Het Nieuwsblad Brussel 14/04  

Het Nieuwsblad Hoogstraten-Merksplas-Turnhout 15/03

Het Nieuwsblad Kruibeke 18/03

Het Nieuwsblad Oostkamp 05/03

Het Nieuwsblad Opwijk 07/03

Het Nieuwsblad Tielt 18/03

Het Nieuwsblad Wuustwezel 05/03