Gerberaprijs Oudenaarde

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag van 8 maart, reikte de CD&V-werkgroep Vrouw & Maatschappij Oudenaarde naar jaarlijkse traditie haar Gerberaprijs uit. Het is ondertussen een klassieker geworden onder de acties van de politieke vrouwengroep. Dit jaar ging de lustrumeditie in Oudenaarde (5 jaar) naar niemand minder dan Caroline Van Driessche, Algemeen Directeur van het Katholiek Basisonderwijs. Met deze prijs zette Vrouw & Maatschappij Caroline in de bloemetjes voor haar verdiensten als rolmodel en haar strijd voor gelijke kansen.

Als Algemeen Directeur van het Katholiek Basisonderwijs is Caroline Van Driessche niet alleen een rolmodel dat het glazen plafond doorbreekt, zij is ook hyperefficiënt en weet als geen ander tal van taken te combineren: job, gezin, vrijwilligerswerk, tal van filantrope initiatieven....

Dina Librecht, voorzitter Vrouw & Maatschappij Oudenaarde: “Met de Gerberaprijs willen we aan Caroline onze erkenning en waardering uitspreken voor haar inzet en engagement. De Gerbera is een bloem die symbool staat voor openhartigheid, iets wat absoluut past bij Caroline. Ze is niet alleen een rolmodel voor vele andere vrouwen, maar ook een filantroop die vrijgevig en geëngageerd is.”

Caroline Van Driessche richtte in Oudenaarde bijzonder snel een school op voor de Oekraïense kinderen die net waren aangekomen ten gevolge van de oorlog. De jonge vluchtelingen kregen les in hun eigen moedertaal, aangepast onderwijs op maat van de jonge kinderen die reeds een zwaar mentaal rugzakje mee hadden wegens de oorlog en het vluchten. Tegelijk liet ze hen ook samen met de andere kinderen proeven van ons onderwijs, maar op hun ritme. De voorbeelden van haar rol als filantrope zijn legio: bij Give us a Break vzw trad Caroline mee op als verdediger van de belangen van de ouders, samen met hen. Ook voor de Afghaanse kinderen die schoollopen in Oudenaarde heeft zij alles in het werk gesteld om de kinderen terug in veiligheid te brengen.

Cindy Franssen, Europees Parlementslid (CD&V): “Caroline durft vanuit haar idealen en de zorg voor de meest kwetsbaren tegen de stroom in te gaan. Haar engagement kent geen grenzen. Zij helpt overal, in het bijzonder waar de noden het grootst zijn, als spilfiguur, als bruggenbouwer en dit alles op een bijzonder discrete manier. Ze is een doener, ze ondersteunt en telkens met die onevenaarbare empathie voor die mensen die op de pechstrook van het leven staan. Met de Gerberaprijs willen we haar dan ook bedanken voor haar tomeloze inzet.”