Gespreksavond met Ine Van Wymersch

Op 28 februari nodigen Bianca Debaets en Maud Vanwalleghem de Brusselse Procureur des Konings Ine Van Wymersch uit. Ze geeft een inkijk in de dagelijkse werking van justitie en heeft het over hoe veiligheid en vrijheid hand in hand kunnen gaan in onze stad.
Schietpartijen, intimidatie, drugshandel, rellen,... arrestanten staan vaak al meteen weer op straat. Vaak heerst er een gevoel van straffeloosheid bij de bevolking. Maar klopt dit wel? Is er in Brussel een vrijgeleide voor geweld? Brengt sensibilisering zoden aan de dijk of helpt enkel keiharde repressie? En welke rol speelt justitie in dit verhaal?
Kom luisteren naar de antwoorden van de Procureur des Konings of stel haar een vraag. Welkom vanaf 18u30 in het Brussels Parlement (Lombardstraat 67, 1000 Brussel).
--
Ine Van Wymersch (°1980) werd als mama van 4 de jongste topmagistraat ooit in dit land, nadat ze ze zich jaren met hart en ziel inzette als jeugdmagistraat bij het parket in Brussel. In 2020 schreef ze ‘Als je wieg op drijfzand staat’, een boek dat voortvloeit uit haar gesprekken met een moegestreden vrouw. In 2016 was ze ook woordvoerder van de slachtoffers van de aanslagen in Brussel.