Verkozen provinciale voorzitters

Op 15 januari maakten de pas verkozen provinciale V&M-voorzitters kennis met elkaar, met hun voorgangers en de vrouwelijke parlementsleden. Daarnaast ondertekenden ze hun engagementsverklaring. 

Oost-Vlaanderen: Isolde Coens 
Woonplaats: Kruibeke
Beroep: Huisvrouw, Voorzitter Cultuurraad Kruibeke, Voorzitter Davidsfonds Kruibeke, Ondervoorzitter CD&V Kruibeke

“De lat gelijk”  tussen mannen en vrouwen. Dat is mijn drijfkracht als kandidaat voorzitter van V&M Oost-Vlaanderen. Ik geloof sterk in de rol die we als V&M nog kunnen spelen zowel binnen als buiten onze partij. Zolang het evenwicht nog ontbreekt tussen mannen en vrouwen, verdienen vrouwen de nodige steun voor gelijke kansen. Niet alleen in woorden maar elke dag opnieuw met concrete invullingen.

Quote: "De lat gelijk"West-Vlaanderen: Lynn Callewaert
Woonplaats: Harelbeke
Beroep: Schepen en fractiemedewerker

Vrouwen verdienen een duidelijke plaats in de partij, de politiek en de samenleving. Samen met de regionale voorzitters en de lokale afdelingen wil ik nieuwe vrouwen aantrekken. “Dat politiek niets voor hen is”, mag niet langer talent verloren laten gaan. Daarnaast moeten we geen symbolische debatten voeren, maar werken aan concrete oplossingen voor uitdagingen waarmee vrouwen te kampen hebben.

Quote: "(Nieuw) talent maximaal kansen geven: ‘Politiek is niets voor mij’, mag niet langer een excuus zijn!"


Vlaams-Brabant: Nele Pelgrims

Woonplaats: Aarschot
Beroep: Gemeenteraadslid en parlementair medewerker

Ik wil graag vanuit mijn lokale en bovenlokale betrokkenheid geëngageerde vrouwen samenbrengen. Thema’s die voor de vrouwen bij ons in de straat belangrijk zijn, moeten meer op de voorgrond. V&M mag geen ‘ver van ons bed’-organisatie zijn maar moet lokaal, vrouw per vrouw, de ervaringen bundelen, het engagement verhogen en de nog bestaande problemen verder aankaarten en aanpakken.

Quote: "Lokaal, vrouw per vrouw werken" Limburg: Petronella Zelissen
Woonplaats: Maaseik
Beroep: Gemeenteraadslid en sales-manager

Samen met onze groep Limburgse dames wil ik een verschil kunnen maken in onze samenleving.  Ik wil ons engagement vertalen in zinvolle acties en projecten.  Ik tracht de specifieke noden van vrouwen te bepleiten want een gezond politiek landschap wordt gevormd door een evenwicht van gemotiveerde mannen en vrouwen die samen streven naar een solide toekomst voor onze maatschappij.

Quote: "Sterke vrouwen verbinden voor een sterker Limburg!" Antwerpen: Charis Kamoen

Woonplaats: Hoogstraten
Beroep:Apotheker

Samen bouwen aan een hip team.
Voor respect voor elkaar, elkaars grenzen en zelfrespect.
Voor vrije keuzes, rechtvaardige kansen en veilig zijn, altijd en overal.
V&M ondersteunt en stimuleert.
Daarom wil ik: luisteren, problemen erkennen, actie ondernemen. Samen!
Omdat iedereen het recht heeft zich te ontwikkelen, zichzelf te zijn en zich veilig te voelen.
JE KAN OP MIJ REKENEN.

Quote 
"Eerlijkheid en vertrouwen”

  Brussel 19 : Laura Van Eeckhout

Woonplaats: Laken
Beroep: Medewerker volksgezondheid en gelijke kansen CD&V-Kamerfractie

Ik ben Laura Van Eeckhout. Ik ben 30 jaar en woon in Laken. Ik was al actief als voorzitster ad interim, maar nu stel ik me met veel enthousiasme kandidaat om officieel voorzitter te worden van V&M Brussel. We hebben met V&M een belangrijke rol te spelen in het versterken van CD&V Brussel en ons gewest. Ik wil als V&M-voorzitter resoluut inzetten op beweging en het vormen nieuwe netwerken.

Quote: "Bewegen en netwerken"