Uitreiking OSCARLA V&M Kruishoutem

Uitreiking OSCARLA aan VZW Cultuurkruis - V&M Kruishoutem

 

Op de internationale dag tegen geweld op vrouwen (25 november 2017), reikte V&M Kruishoutem de OSCARLA, de vrouwelijke evenknie van de fameuze Oscars uit aan de culturele vereniging van Kruishoutem die dit jaar het meest vrouwvriendelijk aan het werk was geweest. Met het uitreiken van een ‘Oscarla’ willen de CD&V-vrouwen artiesten en kunstinstellingen in de kijker zetten die genderstereotypes doorbreken 

VZW Cultuurkruis verdiende de award meer dan ook. Toen deze vereniging hun laatste activiteit nl. De Schedelgeboorten, in het gemeentelijke blad 't Eierdopje kenbaar maakte, noteerden ze daar bij ook: 'Deze avond stellen we ons programma 2018 voor. Veel kunnen we nu nog niet kwijt, tenzij dit: Het wordt het jaar van 'Ladies First'! Hun affiche voor volgend jaar staat inderdaad bol van vrouwelijk talent. Het begint op 24 maart met de musical 'Goodbye Norma Jeane' met Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils, op 8 september : 'De Slachtinge' door Theatermakery Het eenzame Westen met o.a. Maaike Cafmeyer en Lien De Graeve en als laatste maar zeker niet de minste op 24 november Isolde Lasoen(XL) met Cartes postales. Onder luid applaus werd dan ook de hele bestuursploeg op het podium gevraagd en de voorzitter was heel vereerd om de Oscarla in ontvangst te mogen nemen. Proficiat VZW Kruishoutem, goed bezig!

 

 

 

Uitreiking OSCARLA aan kunsenaares Mimine Vleminckx - V&M Bronem

Vrouw & Maatschappij CD&V politica Bornem plaats een kunstenares in de kijker. Dit deden ze door de uitreiking van een "OSCARLA" De uitreiking van de OSCARLA staat in een ruimer perspectief en beklemtoont op deze wijze de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de culturele sector, meer bepaald de kunstensector. 

Mimine Vleminckx mocht de prijs van V&M Bornem in ontvangst nemen tijdens een feestelijk evenement op zondag 26 november 2017 in haar atelier te Bornem. Deze veelzijdige kunstenares staat garant voor originaliteit, engagement en overtuiging in haar werk. Ze schildert op doek en tekent met inkt en potlood op papier.