V&M Vormt

We lanceren begin 2022 ons driejarig vormingstraject onder de noemer "V&M Vormt". Dat is een traject voor én door vrouwen die verandering willen brengen in de (lokale) politiek. Samen bereiden we ons zo goed mogelijk voor op de politieke dromen die we najagen. 

We trekken daarom naar elke regio met een aangepast vormingsaanbod. Inschrijven is steeds volledig gratis en open voor alle niveaus. We zullen er in groepjes en op maat werken aan jouw persoonlijke vaardigheden voor de politie, zodat ook jij sterk in je schoenen kan staan! 

We organiseerden in 2022 reeds een vorming AssertiviteitZet je lokale afdeling op de kaartSpreken voor publiek en Succesvol netwerken.

In het voorjaar van 2023 hebben we drie interessante vormingen in petto.

 

Wanted: female talent!

Voor de verkiezingen van 2024 zien we het liefst zoveel mogelijk vrouwelijk talent op onze kieslijsten. Maar hoe detecteer je vrouwelijk talent? En hoe zorg je ervoor dat je lijst een goede afspiegeling vormt van onze maatschappij?

In een online vorming op 29 maart (19u) en 30 maart (20u) zetten we jou op weg bij de zoektocht naar vrouwelijk en divers talent. De vorming staat ook open voor lokale voorzitters van cd&v, JONGCD&V, en cd&v Senioren!

 

Be your own brand

Kandidaat zijn voor de verkiezingen is één ding, verkozen raken is nog wat anders. Politici vandaag zijn meer dan ooit een ‘personal brand’, een ‘merk’. Op welke manier presenteer je je? Welke associaties roep je op bij mensen? Daar gaat personal branding over. 

In deze vorming gaan we samen met een expert branding en een vrouwelijk cd&v-kopstuk op zoek naar jouw brand. De vorming zal plaatsvinden gedurende de maanden april en mei.

  • 19 april, 19.30 uur, Antwerpen 
  • 20 april, 19.30 uur, Aalst
  • 25 april, 19.30 uur, Torhout
  • 2 mei, 19.30 uur, Zutendaal 
  • 4 mei, 19u30, Tienen

Schrijf je hier in.

 

LijstVORMING

Voldoende vrouwen op de kieslijst is goed, maar voldoende vrouwen op een zichtbare plaats op de kieslijst is nog beter. Daarom organiseert V&M een vervolgsessie om V&M-voorzitters op weg te helpen bij het onderhandelen van de kieslijsten in het lijstvormingscomité. 

Hoe gaat de lijstvorming in zijn werk? Hoe zorg ik ervoor dat de vrouwen voldoende zichtbare plaatsen krijgen? In de online vormingen op 13 juni (19u30) en 24 juni (9u30) kom je het te weten. Je hoeft bovendien de voorgaande vorming niet gevolgd te hebben om deel te nemen.

Schrijf je hier in.