V&M trapt verkiezingscampagne af op congres

23 februari 2019

Aftrap verkiezingscampagne 

Vrouw & Maatschappij - CD&V politica

Als gedeputeerde voor de provincie Vlaams-Brabant, heette Monique Swinnen de deelnemers welkom in het Provinciehuis in Leuven. Met haar aankondiging dat we zullen gaan voor een ‘waanzinnige campagne’ zette ze meteen de toon voor de rest van de dag. Daarna nam onze nationaal voorzitter Liesbeth Maris het woord en trapte zij de verkiezingscampagne af. Het campagnebeeld, met de slogan “Geef jouw macht aan haar kracht”, werd in primeur voorgesteld aan het publiek. Ook het promofilmpje met Liesbeth, om onze #Stemvrouw campagne onder de aandacht te brengen, werd in primeur aan het publiek getoond. Daarna spraken onze lijsttrekkers Bianca Debaets en Sabine de Bethune de aanwezigen toe.

Na het plenaire luik, konden de deelnemers kennis maken met één van onze drie pijlers uit de V&M verkiezingscampagne, zijnde: onderwijs, werk, en zorg en welzijn. Rond elk van deze pijlers vond er in parallelle sessies een panelgesprek plaats. Dankzij een boeiende selectie aan panelleden en moderatoren werden onze thema’s inhoudelijk uitgediept. Indien daar de ruimte toe was, kon het publiek ook debatteren over de beleidsaanbevelingen die we met onze verkiezingscampagne naar voor willen schuiven.

Na afloop van de panelgesprekken mochten we onze key note spreker, Eurocommissaris Marianne Thyssen, verwelkomen. Zij gaf een uitgebreide toelichting over de vele manieren waarop Europa bijdraagt aan een evenwichtige balans op het vlak van werk-zorg-gezin. Na een inhoudelijk zeer boeiende voormiddag, rondden we af op een luchtige manier met een muzikaal optreden door Formiga et Cigale. Afsluiten deden we met een receptie en feestelijke lunch.

Voor de nieuw verkozen lokale voorzitters, voorzagen we nog een bewegingsmoment. Daarbij nodigden we enkele ervaren voorzitters uit om onze nieuwe voorzitters op weg te helpen.

   

Kik hier voor de foto's van het congres
Volg onze
#StemVrouw-campagne

"Geef jouw macht aan haar kracht"

op deze pagina