CD&V-vrouwen feliciteren Marianne Thyssen

PERSBERICHT - 4 september 2014

CD&V-vrouwen feliciteren Marianne Thyssen

Blij met onze queen of hearts in de Europese Commissie

‘So long, Marianne’ klonk het de afgelopen dagen in de kranten. Marianne Thyssen zou geen Europees Commissaris worden, zoveel was zeker. Maar dat was buiten CD&V gerekend. Els Van Hoof, algemeen voorzitster van de CD&V-vrouwen, Vrouw & Maatschappij: “Marianne Thyssen, die de partij geleid heeft in moeilijke omstandigheden, wordt door vele militanten op handen en in harten gedragen. ‘The joker ain't the only who'll do anything for you’ zong Dave Edmunds over de ‘Queen of hearts’. De CD&V-onderhandelaars zijn nu tot het uiterste gegaan voor Marianne Thyssen. Vrouw & Maatschappij heeft met veel overtuiging hetzelfde gedaan want zij was de ideale kandidate.”

Ideaal omwille van verschillende redenen. Met een christendemocraat in de Europese Commissie en een stevige delegatie op Vlaams en federaal niveau is CD&V sterk vertegenwoordigd op alle niveaus. De voordracht is goed voor België omwille van de straffe portefeuille die haar te beurt zal vallen en goed voor Europa omwille van haar ervaring en expertise. Marianne Thyssen zette als gedegen Europees parlementslid het Europees bankentoezicht mee op poten. En tenslotte, maar zeker niet tenminste: de voordracht is ook goed voor de vrouwen. Marianne Thyssen is een feministe en heeft dat in het verleden ook bewezen door vrouwen kansen te geven in belangrijke functies en mee te strijden voor quota in Belgische beursgenoteerde bedrijven en in de EVP-fractie van het Europees Parlement. 

“We feliciteren Marianne en wensen haar veel succes toe. Vrouw & Maatschappij, die dit jaar  40 kaarsjes mag uitblazen, heeft nog geen vrouwelijke premier of minister-president in haar rangen, maar is nu wel vertegenwoordigd in de Europese Commissie. Daar zijn we bijzonder blij mee,” besluit Els Van Hoof.

Meer informatie? Els Van Hoof, algemeen voorzitster Vrouw & Maatschappij, 0474 52 68 18.