Vrouwenstemmen

Vrouwenstemmen 

In de zomer van 2020 delen we elke week tips over interessante boeken, inspirerende podcasts en boeiende films die gaan over gender, diversiteit, gelijke kansen of andere maatschappelijk relevante thema's. 

 

 

#7 Julie Hendrickx over de docu 'Feminists, what were they thinking?'

Julie vertelt jullie meer over 'Feminists, what were they thinking?', een interessante documentaire over feminisme in de jaren zeventig en over waarom activisme nu nog steeds nodig is.

#6 Lien Bresseleers over de film 'Hidden Figures'

Lien vertel jullie meer over de film 'Hidden Figures', die gebaseerd is op waargebeurde feiten uit de jaren 60. De film volgt drie vrouwen die bij NASA werken en die dagelijks te maken krijgen met seksisme en racisme.

#5 Aude Defurne over de podcast 'Damn, Honey'

Aude vertelt jullie over de podcast ‘Damn, Honey’. Deze feministische podcastreeks gaat geen enkel onderwerp uit de weg: van body positivity en taboes over menstruatie tot de klimaatproblematiek en de Black Lives Matter-beweging.

 

#4  Lies Geirnaert over het boek 'Een keukenmeidenroman'

Lies vertelt jullie meer over ‘Een keukenmeidenroman’, die het verhaal vertelt van drie zwarte vrouwen in de jaren ’60 in het Zuiden van de Verenigde Staten die de discriminatie van zwarte huishoudhulpen niet meer accepteren. Een echte aanrader voor wie geïnteresseerd is in hedendaagse thema’s als racisme, huiselijk geweld en stereotypering van vrouwen!

 

#3 Lize Vrancken over de podcast 'Elke dag vakantie'

Lize geeft jullie de luistertip 'Elke dag vakantie' mee. Deze inspirerende podcastreeks is een aanrader voor vrouwen en mannen die meer willen halen uit het leven. Thema's als werk, veerkracht, work-life balance, burn-out en geld worden op een toegankelijke en eerlijke manier bespreekbaar gemaakt.

 

#2 Eva Van Noten over het boek 'Feminist Fataal'

Eva vertelt jullie meer over dit toegankelijke boek voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaags feminisme en aanverwante zaken als seksualiteit, gender, racisme en je lichaam.


#1 Liesbeth Maris over de serie 'Heder'

Waarom de serie Heder een echte aanrader is? V&M-voorzitter Liesbeth Maris vertelt jullie meer over deze meeslepende misdaadreeks waarin vier advocates opkomen voor slachtoffers van seksueel geweld.