lancering WOMEN!

7 september 2017

Lancering WOMEN!


WOMEN! is een informeel netwerk dat jonge vrouwen, met en zonder migratieachtergrond, op een laagdrempelige manier wil laten kennismaken met politiek en het gelijkekansendebat.

Solidariteit tussen vrouwen is cruciaal voor de gelijkwaardigheid en gelijke behandeling van vrouwen hier en ver hier vandaan. Maar om solidair te kunnen zijn moeten we elkaar leren kennen en bijleren over uitdagingen en meedenken over oplossingen. Om solidair te kunnen zijn hebben we een plek nodig om elkaar te inspireren en ongedwongen vragen te kunnen stellen. Dit is wat WOMEN! beoogt.

 

Op 7 september 2017 werd WOMEN! gelanceerd. De trekkers, Liesbeth Maris en Tracy B. Tansia en hun werkgroep organiseerden de aftrap van het programma op een unieke locatie, Le Space in Brussel. Bij een hapje en een drankje werden de deelnemers geïnspireerd door krachtige Slam Poetry. Hierna volgde een kennismakingsactiviteit waardoor de deelnemers elkaar op een originele manier leerden kennen. Al snel werd duidelijk dat er meer is dat ons verbindt dan ons verdeelt.