Provinciale startmomenten 2022

Nu de zomer stilaan op zijn einde loopt, kriebelt het om elkaar terug te zien. Onze provinciale voorzitters nodigen hun leden dan ook van harte uit op de provinciale startmomenten om samen het nieuwe werkjaar af te trappen. 

Vlaams-Brabant: woensdag 14/9, 18u30 - Patria, Koning Leopold I-straat 18 te Leuven

Eerst en vooral worden de regioverkiezingen gehouden. Elk lid van V&M Vlaams-Brabant zal de kans krijgen om ter plaatse een stem uit te brengen voor de kandidaat-regiovoorzitters. De kandidaten zullen voorgesteld worden op de avond zelf. 

Het avondprogramma fietst je vervolgens doorheen enkele key issues van het Vlaamse genderlandschap: het nieuwe Zorgcentrum na Seksueel geweld in Leuven, het effect van de Wittelintjesactie en hoe we ons sterk maken in deze digitale wereld.

Limburg: maandag 19/9, 19u - CO.llab 73, Luikerstraat 73 te Sint-Truiden

De drie bezielers van CO.llab 73, een conceptstore voor handgemaakte producten, doen hun ondernemersverhaal uit de doeken. Katrien van Studiomika, Katya van SkinZiness en Bo van Merakijeweld tonen ons dat wanneer drie creatieve vrouwen hun krachten bundelen, er iets magisch ontstaat. 

Antwerpen: dinsdag 20/9, 19u - Provinciaal secretariaat cd&v, Grote Steenweg 178 te Antwerpen

We maken een interactieve fietstocht in de stad en maken kennis met enkele belangrijke vrouwen uit de geschiedenis van Antwerpen. Wie waren ze en wat deden ze? En welke sporen hebben ze achtergelaten? We krijgen te horen welke sterke, bijzondere, merkwaardige en ondernemende vrouwen in Antwerpen hebben geleefd. 

West-Vlaanderen: vrijdag 23/9, 19u - 't Motje, Rumbeeksesteenweg 241 te Roeselare

Sinds maart 2022 is het eerste West-Vlaamse Zorgcentrum na seksueel geweld geopend in Rumbeke (Roeselare). Federaal parlementslid en toenmalig minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle zorgde ervoor dat er een Zorgcentrum gerealiseerd werd in elke provincie. Nathalie komt toelichten hoe het loopt vandaag in Rumbeke na een klein halfjaar operationele werking. Jannick De Poorter (lid BCSD & V&M Roeselare) is beroepshalve verpleegkundige in het Zorgcentrum. Vanuit haar ervaring komt ze meer vertellen over de werking van het Zorgcentrum.

Brussel: zaterdag 24/9, 13u30 - Nationaal secretariaat cd&v, Wetstraat 89 te Brussel

We slaan de handen in elkaar met JONGCD&V Brussel en organiseren een interactieve activiteit rond het thema 'straatintimidatie'. Een politievrouw komt meer uitleg geven over straatintimidatie en we krijgen een zelfverdedigingsworkshop om straatintimidatie te herkennen, voorkomen en aangepast te reageren.  

Oost-Vlaanderen: dinsdag 27/9, 18u45 - Ontex, Korte Moeie 53 te Eeklo

We maken kennis met Ontex, een van Europa’s pioniers in het produceren van babyluiers, maandverbanden en incontinentieluiers. Ze creëren een wereld waarin mensen de vele veranderingen van het leven kunnen omarmen. We krijgen een rondleiding door het productieproces en horen meer over het belang dat ze hechten aan duurzaamheid.